Amban Nordic

Ambanin tarina

2016 - Amban sai alkunsa
Amban Nordic Oy perustettiin alkuvuodesta 2016. Yrityksen perustamisen taustalla oli halu luoda yritys, joka arvostaa ja välittää työntekijöistään ja auttaa heitä kehittymään urallaan. Ensimmäiset työntekijät liittyivät Ambanin riveihin keväällä 2016. Samaan aikaan aloitimme myös verkostoitumisen muiden toimialan yritysten kanssa. Ambanin ensimmäiset projektit olivat paikkatietosovelluksen toteutus, sekä Java pohjainen julkishallinnon projekti.
2017 - Senior tason osaamista
Vuonna 2017 Amban jatkoi kasvamista ja riveihin palkattiin useita kokeneita konsultteja. Uusia työntekijöitä veti puoleensa sekä Ambanin arvot, että mahdollisuus päästä haastamaan itseään ja kehittymään urallaan yhdessä itsensä kaltaisten osaavien ammattilaisten kanssa.
2018 - Toiminnan kehittämistä
Kasvun myötä Ambanin riveihin lisättiin sisäistä henkilökuntaa myynnin ja rekrytoinnin tehostamiseksi. Myös työkulttuuri ja Ambanin yhteisö alkoi vakiintumaan ja ottaman muotoaan. Järjestimme tapahtumia yhteishengen kehittämiseksi ja toivotimme uusia Ambanilaisia tervetulleeksi tiimiin. Vuonna 2018 kehitettiin myös ensimmäisiä yrityksen sisäisiä järjestelmiä nopeuttamaan ja tehostamaan hallinnollista toimintaa.
2019 - Sisäisten työkalujen kehittämistä
Tämän vuoden monet muistavat koronavuotena – Ambaniin ja sen henkilöstöön se ei vaikuttanut. Järjestimme tapaamisia, tapahtumia, kehitimme ideoita ja niistä syntyi myöhemmin Innovation Factory.

Vuoden 2019 aikana Amban myös uudisti sisäisesti käytössä olevia työkaluja helpottaakseen etätyöskentelyyn siirtymistä ja ylläpitääkseen toiminnan tehokkuutta. Amban myös investoi työntekijöiden kotitoimistojen tarvikkeisiin, ergonomiaan ja työhyvinvointiin. Osana työhyvinvoinnin kehittämistä otettiin käyttöön myös yhteisöä ylläpitävät etätapaamiset.

2020 - Strategiauudistus
Vuonna 2020, hyödyntäen ulkoista liikkeenjohdon konsultointia, Amban uudisti ja tarkensi sekä strategian, että lyhyen tähtäimen tavoitteet. Lyhyellä tähtäimellä keskityttiin liikevaihdon kasvattamiseen kumppaniverkostoa hyödyntäen. Lyhyen tähtäimen tavoitteiden toteuduttua Ambanin strategian painopiste suuntautuu Ambanin vastuulla oleviin kokonaisvaltaisten projektien toteuttamiseen.
2021 - Kumppanuuksia ja Rhobot
Vuonna 2021 Ambanin henkilöstö kasvoi ja yritys saavutti 1M€ liikevaihdon ja kumppaneiden määrä kolminkertaistui.

Tänä vuonna Ambanin nettisivuille lisättiin chattibotti asiakaspalvelun ja saavutettavuuden tehostamiseksi.

Etsiessämme täydellistä chatbot ratkaisua huomasimme, että ehkä paras ratkaisu oli vielä kehittämättä, joten päätimme aloittaa toteutuksen puhtaalta pöydältä. Chattibotin toteutukseen osallistui neljä Ambanilaista ja se piti sisällään paljon uuden opettelua. Projektin päättyessä perustimme Rhobot Oy:n. Rhobot on chatbot teknologioihin erikoistunut Ambanin tytäryhtiö, jonka missio on madaltaa kynnystä bottien hankintaan ja mahdollistaa bottien itsenäinen kehittäminen, ylläpito ja datan seuranta ilman aikaisempaa teknistä osaamista.

2022 (25.8. mennessä) - Kasvun vuosi
Vuonna 2022 keskityimme toiminnan kehittämiseen; palkkasimme uusia asiantuntijoita kehittämään myyntiä ja rekrytointia. Samalla uudistimme Ambanin sisäisiä prosesseja. Päivitimme myös strategiamme laajentuneen palvelutarjoomamme seurauksena.

Loppu keväästä toteutimme kattavan viestintä ja markkinointi strategian päivityksen. Tämän myötä mm. Ambanin nettisivut uudistettiin ja sosiaalisen median presenssi kasvoi.

Vuoden 2022 aikana Ambanin henkilöstön määrä on kasvanut huomattavasti. Loppu vuoden aikana kasvun on tarkoitus jatkua tasaisesti.

Myös Ambanin Innovation Factory ohjelman kautta perustettu Spin-off yritys Rhobot julkaisi MVP tuotteensa ja sai ensimmäiset asiakkaansa.

Missio ja Visio

Ambanin Missio

Ylittää kaikkien odotukset
Olimme sitten kehittämässä tuotetta, toteuttamassa haastavaa projektia tai kehittämässä yhteishenkeä – kaikessa Ambanin tuottamassa arvossa on takana ajatus siitä, että toteutamme odotukset ylittäviä ratkaisuja.

Ambanin Visio 2025

2025 mennessä Amban tunnetaan osaavana ja kyvykkäänä IT-alan yrityksenä Suomen markkinoilla.
Työntekijöiden kestävä hyvinvointi, tarkoituksen mukaiset ja asiakkaan odotukset ylittävät toteutukset, sekä kestävä kasvu auttavat Ambania saavuttamaan tavoitteensa.

Ambanin keskeiset luvut

Asiakas-tyytyväisyys:
100%

Liikevaihto:
1M€

Toteutettuja projekteja: 40

Ammattilaisia:
15

Keskimääräi-nen kokemus: 22 vuotta

Päivitetty 2.9.2022

Seuraa meitä somessa!

Ville Orhanen - Myynti ja Resursointi - Amban Nordic Oy

Ville Orhanen

Ville Orhanen - Myynti ja Resursointi - Amban Nordic Oy

Tuomas Orhanen

Rekrytointi ja viestintä 
+358 45 804 0828
tuomas.orhanen@amban.fi

Amban Nordic Oy

Innopoli 1
Tekniikantie 12
02150 Espoo
Reittiohjeet →

Y-tunnus: 2173397-5

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko? Ota ihmeessä yhteyttä meihin—soita tai laita sähköpostia! Vastaamme mahdollisimman pian.