Palvelut

Ohjelmistokehitys

Kokeneita ammattilaisia järjestelmien kokonaisvaltaiseen toteutukseen.

Asiantuntijapalvelut

Lisää tietotaitoa ja osaajia projektien toteuttamiseen.

Tarvekartoitus

Selvitetään yhdessä, kuinka asiantuntijamme voivat tukea yrityksesi toimintaa.

Ohjelmistokehitys

Kokeneita ammattilaisia järjestelmien kokonaisvaltaiseen toteutukseen.

Asiantuntijapalvelut

Lisää tietotaitoa ja osaajia projektien toteuttamiseen.

Tarvekartoitus

Selvitetään yhdessä, kuinka asiantuntijamme voivat tukea yrityksesi toimintaa.

Ohjelmistokehitys

Järjestelmäratkaisut

Ambanin missio on auttaa asiakkaitaan viemään ratkaisut vaatimuksia vastaavalle tasolle. Järjestelmäratkaisujen kehittyminen etenee kovaa vauhtia ja usein onkin niin, että yritysten järjestelmät ovat ajan saatossa jääneet kehityksessä jälkeen. Aika ajoin on järkevää käyttää ulkopuolisen asiantuntijan apua järjestelmän arvioinnissa, jolloin usein paljastuu asioita, jotka ovat itseltä jäänyt liian vähälle huomiolle.

Teknologia

Me Ambanilla seuraamme teknologian kehittymistä ja asiantuntijamme työskentelevät projekteissa, joissa viimeisin teknologia ja parhaat työtavat ovat koko ajan käytössä. Siksi haluamme tarjota tämän mahdollisuuden kaikkien asiakkaidemme käyttöön. Asiakas saa vaivattomasti hyvän yleiskäsityksen teknologian tilasta arkikielellä kerrottuna ja voimme yhdessä arvioida tarpeet.

Web-kehitys

Tietojärjestelmäprojektien suunnittelu ja toteutus. Web-sivustojen ja sovellusten kehitys ja toteutus.

Käytetyt teknologiat
Java EE, C#, .NET, PHP, Python, Node.js, Spring, WordPress

Käyttöliittymät

Responsiivinen ja käyttäjäystävällinen suunnittelu, myös UX, kehitys uusimmilla tekniikoilla.

Käytetyt teknologiat
HTML5, JavaScript, React.js, Angular.js, Vue.js, jQuery, Bootstrap, CSS/LESS/SASS

Pilvipalvelut

Tietokantasuunnittelu- ja kehitys, pilvipalveluiden kehitys ja ylläpito.

Käytetyt teknologiat
Azure, AWS, Google Cloud, MySQL, PostgreSQL, Oracle, MDM, ETL, BI

Tarvekartoitus

Selvitetään yhdessä, kuinka asiantuntijamme voivat tukea yrityksesi toimintaa.

Tarvekartoitus ➜

Asiantuntijapalvelut

Lisäresurssit

Monille yrityksille tietotekniikasta ja digitaalisista palveluista on tullut liiketoiminnan veturi. Usein käy kuitenkin niin, että omat resurssit tai osaaminen kaipaavat tukea yrityksen ulkopuolisilta asiantuntijoilta. Projektin onnistunut toteuttaminen voi vaatia lisätukea projektin tietotaidon tai silkan työvoiman osalta. Yritys voi joko ulkoistaa osan palvelujen ylläpidosta tai hankkia lisäresursseja luotettavalta kumppanilta.

Osaaminen

Asiakasprojektien resurssointi on ollut tärkeä osa Ambanin liiketoimintaa yrityksen perustamisesta lähtien. Meillä Ambanin asiantuntijoilla on laaja kokemus ja osaaminen eri toimialojen projekteista. Pystymme joustavasti tuomaan oleellisen osan ammattitaitoa ja osaamista kaiken kokoisten yritysten hankkeisiin. Olemme ylpeitä osaamisestamme ja siitä miten asiakkaamme luottavat meihin!

Tarvekartoitus

Hankinnat

Tietojärjestelmät muuttuvat yhä haastavammaksi ja monimutkaisemmaksi kokonaisuudeksi. Enää ei riitä, että hankintoja tehdään pelkästään trendejä ja toisten yritysten hankintoja seuraamalla, vaan ratkaisevan tärkeää on tuntea yrityskohtainen tilanne ja tavoitteet. Pahimmillaan epäonnistunut tarvekartoitus johtaa vaikeasti hallittaviin lisäkustannuksiin, aikatauluviiveisiin ja jopa yrityksen maineen kärsimiseen.

Kokonaisvaltaisuus

Välttääkseen mainitut karikot tarjoamme asiakkaille kokonaisvaltaisen tarvekartoituksen. Palvelu pitää sisällään IT arkkitehtuurin nykytila-arvion ja yrityksen tavoitteisiin perustuvan kehittämistarpeiden arvioinnin. Kyse ei ole mistään massiivisesta projektista, vaan kompaktista ja ketterästi toteutettavasta palvelusta, joka antaa asiakkaalle hyvät lähtökohdat tietojärjestelmien kehittämisen suunnitteluun.

Referenssit

Lue asiakastarinoitamme

Telecom

Asiakas kaipasi päivitystä yrityksensä pilviympäristöön. Teknologiajärjestelmien luotettavuus on elintärkeää päivittäisen operaatioiden sujuvuuden kannalta. Tavoitteena oli tehdä kokonaisvaltainen migraatio vanhasta pilviympäristöstä toiseen, ja uudeksi ympäristöksi valittiin luotettava ja varma Azure. Uusi pilviympäristö helpottaa tiedonhallintaa ja -jakamista yrityksen eri osa-alueiden välillä–esimerkiksi datan visualisointi Azuren kautta on puolet nopeampaa kuin edellisellä järjestelmällä. Tämä auttaa yritystä hyödyntämään informaatiota tehokkaasti ja säästää runsaasti työaikaa.

Projektiin kuului monen use casen migraation suunnittelu ja hallinnointi, sekä datan visualisointi eri työkaluilla, ja tämän tekemiseen hyödynnettiin ketteriä menetelmiä. Use caset toteutettiin ja testattiin onnistuneesti, ja asiakas oli tyytyväinen niihin. Projekti on pitkäaikainen, sillä pilviympäristöstä toiseen siirtymisessä vaaditaan huolellisuutta ja kärsivällisyyttä.

Käytetyt teknologiat ja osaaminen: BI, Terraform, Ubuntu, Docker, Bash, Gitlab, PowerShell Core, Secure DevOps Kit for Azure, React, Apache Superset, Yarn, TypeScript

Ammattiliitot

Eri ammattiliitoille ja työttömyyskassoille toteutettiin liitännät hakemusten ja tietojen käsittelyä varten. Käytännössä ideana oli se, että mikä toteutettiin ennen paperilla, menee nyt nopeasti ja vaivattomasti tietojärjestelmien kautta.

Ratkaisun avulla hakemusten käsittelyaika laski noin 70% ja käsin tehtävän työn määrä väheni murto-osaan aikaisemmasta. Tärkeänä tavoitteena oli, että eri kassat ja liitot saavat järjestelmät käyttöön ketterästi ja nopeasti. Tavoiteaikataulu alitettiin.

Tietojen arkaluontoisuuden ja virallisuuden vuoksi projektin keskeisessä osassa oli uudet GDPR-ohjeistukset. Uudet liitännät täytyi muotoilla yhteensopiviksi viranomaispuolelle, jotta lailliset dokumentit voitaisiin siirtää järjestelmien välillä turvallisesti.

Pääteknologioina: Java, AWS, Spring, JavaScript, SQL, Docker, API-kehitys

Julkishallinto

Asiakkaalle muodostettiin uusi projektiryhmä kehittämään moderneja ja käyttäjäystävällisiä sovelluksia loppukäyttäjille. Sovellukset luotiin tukihakemusten täyttämiseen verkossa.

Keskipisteenä projektissa oli teknologiat ja ohjelmistoarkkitehtuuri, jotka mahdollistaisivat uusien sovellusten nopean kehityksen. Tämä lisäksi projektissa hyödynnetyt teknologiat tukevat sovellusten ylläpitoa vuosien saatossa.

Projektin alku vaati vanhan ohjelmistokehyksen migraation uudelle alustalle. Tätä tehdessä projektitiimiltä vaadittiin mittavia turvallisuuteen, vakauteen ja tehokkuuteen liittyviä parannuksia. Ohjelmistokehyksen siirtäminen uudelle alustalle oli myös tarpeellinen ratkaisu, jotta projekti voitaisiin siirtää eteenpäin ylläpitotiimille.

Projekti vietiin läpi laadukkaasti suunniteltua aikataulua nopeammin. Asiakkaan tavoitteet ylitettiin ja lisäksi säästettiin tuntuva määrä aikaa ja rahaa.

Pääteknologioina: Scrum, SAFe, Java (Spring Boot, Spring Security), TypeScript, React, Node.js, Robot Framework, OpenShift, Keycloak, Bitbucket, JIRA, API-Kehitys, SQL, SAML, Angular

Julkishallinto

Asiakkaalle toteutettiin sisäiseen ja ulkoiseen käyttöön eri järjestelmien käyttöliittymäkehitys. Tavoitteena oli tuoda järjestelmä nykyaikaiselle tasolle käyttäen moderneja teknologioita.

Projektin lopputuloksena oli parannettu käyttökokemus ja korkeampi luotettavuus kaikille käyttäjille. Järjestelmän loppukäyttäjiä ovat sekä asiakkaan oma henkilökunta, että yksityiset henkilöt. Onnistuneen projektin seurauksena järjestelmät otettiin menestyksekkäästi käyttöön.

Pääteknologioina: React, JavaScript, SQL

Julkishallinto

Tässä projektissa oli tavoitteena luoda järjestelmä, joka mahdollistaa pääsyn useisiin palveluihin ja järjestelmiin yhdellä ainoalla kirjautumisella sen sijaan, että jokaiseen täytyisi kirjautua erikseen eri tunnuksia käyttäen.

Viranomaisten täytyy kirjautua useisiin eri palveluihin työpäivän aikana, ja heidän järjestelmiinsä kirjautuminen voi vaatia tunnistautumista useita kertoja. Tämä hankaloittaa kirjautumisprosessia, puhumattakaan siitä, miten haastavaa eri salasanojen ja käyttäjätunnusten muistaminen on.

Ongelma ratkaistiin hyödyntäen SSO-teknologiaa. Näin samoilla tunnuksilla pääsee sisään jokaiseen järjestelmään vaivattomasti ja nopeasti. Projektin myötä saatiin merkittävä parannus käyttömukavuuteen.

Pääteknologioina: Java EE, SSO, Node.js, SOAP, REST, JPA, SQL, Spring, Docker, Linux, JUnit, Jest, Eclipse, VS Code, Git, Jira, Jenkins, Sonar, Confluence

Seuraa meitä somessa!

Tapio Hekkala

CEO, Projektit, Rekrytointi
+358 45 113 3809
tapio.hekkala@amban.fi

Amban Nordic Oy

Innopoli 1
Tekniikantie 12
02150 Espoo
Reittiohjeet →

Y-tunnus: 2173397-5

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko? Ota ihmeessä yhteyttä meihin—soita tai laita sähköpostia! Vastaamme niin pian kuin ehdimme.

    Klikkaa oikeaa kuvaketta:

    Tervetuloa kokeilemaan Ambanin chatbottia!