Viimeisen vuoden aikana olemme muuttaneet Ambanin rekrytointiprosessia ihmislähtöisempään suuntaan. Pyrimme luopumaan turhista kooditesteistä ja lähestymään työhaastatteluja rennolla asenteella. Jutellaan Ambanista työnantajana ja vastataan hakijan kysymyksiin avoimesti, kysellään relevantteja kysymyksiä osaamisesta, työurasta ja erityisesti tulevaan työhön liittyvistä kiinnostuksen kohteista.
Viimeviikolla yksi kokenut IT-alan asiantuntija kävi tutustumassa meihin toimistollamme. Joimme kahvit, juttelimme ja uskoisin, että molemmat osapuolet saivat tapaamisesta irti juuri sen mitä olivat toivoneet.
Olimmekin positiivisesti yllättyneitä, kun pian tapaamisemme jälkeen törmäsimme somessa myönteiseen palautteeseen tavastamme haastatella.
”Tänään kävin tapaamassa – ihan rekrymielessä – erään varsin kiinnostavan firman tyyppejä.
Olipas kivaa vaan jutella, vaihtaa ajatuksia. Siis silleen, ettei kysellä ”mitä aiot tehdä 5 vuoden päästä”, ”kerro kun onnistuit” etc. juttuja ja varsinkaan ei haluta ulkoistaa päätöstä jollekin psykotestifirmalle. Ihan vaan puolin ja toisin kerroimme ajatuksiamme työstä ja toiveista ja muusta. Ja sitten katsoimme yhdessä yhtä projektijuttua ja juttelimme siitä. Siinähän sitä näkee mitä on tarjolla ja mitä kukin osaa.”
(lainausta on hieman lyhennetty, mutta asiasisältö on säilynyt kokonaisena)
Juuri näin! Oman kokemuksemme perusteella oikeasti kokeneen asiantuntijan osaaminen tulee hyvin esiin työhistorian läpikäynnin ja lyhyen, tarkoituksenmukaisen keskustelun kautta. Avoin keskustelu kiinnostavasta projektista, joka tarjoaa mahdollisuuden sopivan haastavalle keskustelulle on hyvinkin tehokas tapa arvioida asiantuntija osaamista. Osa haastattelijoiden tehtävää on kyky arvioida ammattitaitoa ja ymmärtää missä tapauksessa koodintuijottaminen, psykotestit tai muut työnhakijaa rasittavat testit voivat olla hyödyllisiä.
Joka tapauksessa on mukavaa saada positiivista palautetta.
Kiitos!